Een bedrijfsrenovatie in de cloud door Corona

Ongeveer 6 maanden geleden reden er nog dagelijks zo’n 3 miljoen mensen met de auto richting werk. Thuiswerken was toen nog voor veel werkgevers een vreemd begrip. In een sneltreinvaart kwam hier verandering in. Met de komst van COVID zijn veel medewerkers tijdelijk thuis gaan werken. Maar is dat ook echt tijdelijk? Het begint er toch steeds meer op te lijken dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt. 

De zomervakantie komt ten einde en Nederland zou nu normaal gesproken weer massaal met elkaar in de file gaan staan. Maar ook na 1 september wordt verwacht dat wij het thuiswerken blijven “volhouden”. De meningen over het thuiswerken zijn flink verdeeld. De één vindt het heerlijk #geenfiles. De ander mist toch wel de sociale momentjes bij het koffiezetapparaat.

Online werkplekken

Omdat thuiswerken het nieuwe normaal geworden is, is het voor werkgevers belangrijk om goed na te denken over het inrichten van online werkplekken. Het is een soort van bedrijfsrenovatie, maar dan eentje in de cloud. Voorafgaand van elke renovatie is het belangrijk om een helder plan te maken. Hoe gaat die online omgeving eruit zien? En hoe blijf je als werkgever in contact met jouw medewerkers op afstand?

Automatisering

Voor bedrijven is dé tijd aangebroken om te gaan werken met geautomatiseerde online werkomgevingen. Denk hierbij aan opmaat gemaakte portalen waarin alle bedrijfsprocessen bijeen komen. Dit maakt (online)werken makkelijker, overzichtelijker en daarnaast is dit een grote automatiseringsslag voor bedrijven. Zo lieten wij een geheel op maat gemaakte portaal maken door onze partner Bitmind. Een portaal waar (spoed)services bij elkaar worden gebracht in één handige app.

Fysieke werkplek

Tijdens een (online)bedrijfsrenovatie is werkgever ook verantwoordelijk voor de fysieke werkplekken. Een goed ingesteld bureau en stoel is super belangrijk voor de gezondheid van de medewerker. De FNV start de onderhandelingen over een thuiswerkregeling met werkgevers, nu het thuiswerken langer gaat duren. Meer dan vier van de vijf FNV-leden wil zo’n regeling. Dat blijkt uit onderzoek van Totta Research in opdracht van de FNV. Aan het onderzoek deden ruim 9.400 leden mee.

Mentale gezondheid 

Laten we daarnaast ook niet vergeten dat de mentale gezondheid misschien nog wel de belangrijkste van allemaal is. Voor thuiswerken betekent dit dus ook genoeg pauzes nemen, geregeld een rondje wandelen en aan het einde van de dag de computer ook echt afsluiten. Als werkgever is het goed om ook hier de medewerkers in te blijven adviseren.

Daarnaast is het ook belangrijk om de teamspirit erin te houden. Op afstand kan je als werkgever heel wat teambuilding activiteiten aanbieden. Wees creatief met online activiteiten! Dat wordt meer dan ooit gewaardeerd.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van een digitale werkplek? Onze ICT afdeling staat voor u klaar. Wij denken graag met u mee en assisteren u bij het maken van een plan. Waar wij u onder andere mee kunnen helpen is:

  • Inrichten van een digitale werkplekken;
  • Inrichten van fysieke werkplekken;
  • Uitgiften en aansluiten van monitoren, beugels, toetsenborden en muizen;
  • Inrichten van een online werkportaal;
  • Inrichten van Microsoft Teams;
  • Telefonie;
  • Uitwijk transitie;
  • COVID planner.

Heeft u behoefte aan een opmaat gemaakt advies. Neem dan gerust contact met ons op.

Calamiteiten 

Mocht u hulp nodig hebben bij het uitvoer van beheer en onderhoud na een calamiteit van zodanige omvang dat de gegevensverwerking niet meer vanaf de normale locatie kan worden uitgevoerd? Ook hierin ondersteunen wij u graag om u zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.

Spoedklus? Bel Direct!