Van een lekkage naar een badkamerrenovatie

Vorige week hebben wij een prachtige opdracht mogen uitvoeren waar wij net dat extra stapje mochten zetten voor onze vastgoedpartner en haar bewoners. Yes, hier worden wij nou blij van. 

Loden waterleidingen

Het begon allemaal met een ingediende spoedopdracht in één van de woningen van onze vastgoedpartner. Na melding vertrok één van onze specialisten direct die kant op voor een opname en een spoed oplossing. Tijdens de opname bleek er een lekkage bij de bovenburen vandaan te komen. Na verder onderzoek werd de boosdoener “loden waterleidingen” zichtbaar. Dit type leiding is volgens Drinkwater Nederland nog maar naar schatting in 100.000 tot 200.000 woningen in Nederland te vinden. Voor zwangere vrouwen en kleine kinderen tot en met 7 jaar kunnen kleine hoeveelheden lood in drinkwater gezondheidsrisico’s opleveren. Daarom adviseert de Gezondheidsraad huiseigenaren om loden waterleidingen te vervangen. 

Opsporing verzocht 

Om de lekkage op te sporen heeft ons team een “opsporing verzocht” aflevering laten afspelen in de woning van de bovenburen. Dit betekende dat de put, de vloer en alle wanden van de badkamer gesloopt moesten worden. Wij weten als geen ander dat dit voor onrust kan zorgen bij bewoners. Wat gaat er gebeuren en wordt het na het slopen ook weer goed opgelost? Doordat wij ook bekend zijn met renovatiewerken in bewoonde staat, weten wij ook weer hoe we we de onrust weg kunnen nemen bij de bewoners. 

Geluk bij ongeluk 

Na het verhelpen van de lekkage en het vervangen van de leidingen mochten we starten met de renovatie van de gesloopte badkamer. De badkamer was zeer klein en onlogisch opgebouwd. De bewoner vertelde dat hij al jaren de droom had om het toilet in de badkamer iets te kunnen verplaatsen zodat hij meer ruimte zou krijgen in zijn badkamer. Onze teamleider zag kansen om deze badkamer efficiënter in te delen. Een geluk bij een ongeluk. Met een kleine aanpassing en zonder enige moeite, konden wij deze wens van de bewoner laten uitkomen.

Badkamer renovatie 

Na goedkeuring van zowel onze vastgoedpartner en de bewoner zijn wij aan de slag gegaan met de badkamerrenovatie. Deze badkamer renovatie bestond uit de volgende stappen:

Opstart

 • Demonteren van al het sanitair en elektra;
 • Afdoppen van de waterleidingen en elektra;
 • Complete sloopwerk tot aan de constructie onderdelen;

Opbouw

 • Infrezen van de leidingswerken;
 • Installeren van de waterleidingen, afvoeren en elektra;
 • Wanden uitvlakken door middel van stucwerk;
 • Dekvloer storten;
 • Tegelen en voegen van de wanden;
 • Tegelen en voegen van de vloer;
 • Afkitten van alle naden;

Montage en afronding

 • Nieuwe sanitair afmonteren;
 • Testen op lekkage en of alles werkt;
 • Tot slot een perfecte oplever schoonmaak.

Één partner die het kan oplossen 

Vaak als er in één woning loden waterleidingen worden geconstateerd betekent het dat de leidingen in het hele woningcomplex vervangen moeten worden. Ook hier bleek na controle dat alle leidingen hoognodig aan vervanging toe waren. Wij kijken er naar uit om meerdere bewoners blij te maken met een veilige woning. 

Woont u in een huis dat voor 1960 is gebouwd en twijfelt u of uw woning loden waterleidingen heeft? Dan verwijzen wij u graag door naar de GGD leefomgeving voor het inwinnen van verdere informatie. 

Totaal ontzorging

Bent u een vastgoedpartij en op zoek naar een betrouwbare partner (spoed)opdrachten? Snell Service is gespecialiseerd calamiteiten en al sinds 2016 voeren met veel plezier de werkzaamheden uit. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Heeft u nu een lekkage en met spoed op zoek naar een betrouwbare partner? Dien dan direct uw spoedopdracht hier in. 

Spoedklus? Bel Direct!