Inbraakbeveiliging door de juiste cilindersloten

Cilindersloten… Het klinkt ingewikkeld, maar het is oh zo belangrijk! Inbrekers hebben namelijk oog voor slecht beveiligde woningen. In deze blog geven wij u tips over het vervangen van uw sloten.

Laten we eerst eens de theorie induiken. Want wat is een cilinderslot nou eigenlijk? Een cilinderslot is een slotmechanisme bestaande uit een cilinder en een behuizing. In de behuizing blokkeren plaatjes of kogels de doorgang, mits er de juiste sleutel in wordt gedraaid. Een cilinderslot zit gemonteerd in een insteekslot of meerpuntsluiting. Hier gaat de sleutel in om een deur open te maken.

Inbraakbeveiliging

Het hebben van een goed cilinderslot is uitermate belangrijk. Veel inbraken zijn namelijk het gevolg van een slecht beveiligde cilinder. Inbrekers hebben een goed inschattingsvermogen en kunnen dus ook snel inschatten of een huis makkelijk binnen te komen is. Merken ze op dat bij een huis inbraakveilige sloten gemonteerd zijn, dan gaan ze gauw verder. Zien ze echter dat een slecht beveiligde cilinder gemonteerd is, dan weten ze dat deze gemakkelijk uit het slot te verwijderen is. Dit is voor inbrekers een uitnodigen om een poging te wagen en een ongewenst bezoekje te plegen aan uw huis. Het is dus heel belangrijk om uw slot te voorzien van veilige cilinders.

Zijn uw sloten aan vervanging toe?

Vaak staan we niet stil bij het controleren van onze sloten omdat het ingewikkeld klinkt of u er geen verstand van heeft. Het controleren van uw sloten is echter uiterst belangrijk. In onderstaande gevallen adviseren wij u om de hulp in te schakelen van een specialist en advies in te winnen:

 • U twijfelt en heeft zelf geen idee hoe uw huis beveiligd is;
 • U heeft zelf geprobeerd uw slot open te boren toen uw buitengesloten was.
 • Inbrekers hebben geprobeerd uw huis binnen te komen en uw slot geforceerd. Ongeacht of het hun nu gelukt is of niet gelukt.
 • U heeft een oud cilinderslot die niet zo gemakkelijk meer opengaat. Bij een haperend slot adviseren wij u om direct advies in te winnen en dat niet te lang uit te stellen. Voordat u het weet kunt u uw huis niet meer in.
 • Verroeste of hele oude sloten (zeker als het heel hard gevroren heeft).
 • Bij een verhuizing om veiligheid zeker te stellen.
 • Als uw sleutels gestolen zijn of u bent ze verloren.

Hoe kiest u nou de juiste slotenmaker?

Er zijn veel verschillende slotenmakers beschikbaar en dus ook heel veel verschillende sloten. Allereerst adviseren wij u om de hulp in te schakelen van een bedrijf die gecertificeerde slotenmakers in zet. Er zijn immer veel onbetrouwbare mensen in deze markt. Doe dus vooral research. Daarnaast is het belangrijk dat u de hulp inschakelt van een bedrijf die u begrijpt en vooraf afspraken met u wilt vastleggen. Zeker als u gebruik maakt van een spoed slotenmaker. Zo kunt u achteraf niet ineens voor verrassingen komen te staan. Wij kunnen een boek schrijven over de verhalen van klanten die in het verleden zijn geholpen door andere bedrijven die aan het eind een flinke rekening voorschotelde. Zonde!

SKG2 cilinders

Bij het plaatsen van een nieuwe cilinder is het een aanrader om SKG cilinders te plaatsen en dan minimaal SKG 2 sterren Cilinders. SKG2 sterren cilinders staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft het inbraakwerendheid aan.

Een betrouwbare slotenmaker

Dus om te voorkomen dat u uw eigen huis niet meer in kan of ongevraagd bezoek krijgt, raden wij u aan om uw cilinders te controleren en hulp in te schakelen van een betrouwbare partij. Het beveiligen van uw huis is immers een belangrijke kwestie.

Onze afdeling (spoed)slotenmaker staat graag voor u klaar om u uit de brand te helpen in de volgende situaties:

 • Sleutels kwijtgeraakt;
 • Buitengesloten;
 • Inbraakschade;
 • Verwijderen van afgebroken sleutels;
 • Schadeloos openen van uw deur;
 • Plaatsen van nieuw hang en sluitwerk.

Bent u opzoek naar een partij die u hierin kunt begeleiden, neem dan gerust contact met ons op.

Spoedklus? Bel Direct!